De Sims zijn overal!

De Sims 2 Xbox special (WillemSV)

User avatar
Bella's Best Friend Forever
1061 Posts
Post
De Sims 2 Xbox Special door WillemSV

Image

Op 4 november 2005 had ik De Sims 2 voor mijn Xbox Console gekocht. Het is een erg leuk spel met veel mogelijkheden! Niet meer mogelijkheden dan de PC versie met haar uitbreidingen maar toch wel veel andere mogelijkheden. Je kunt nu ook echt direct je eigen Sims besturen (zonder aan te sturen met je cursor) wat met de PC versie nog niet zo is en dat is erg relaxed! Ook zijn er natuurlijk veel dingen weggelaten die je bij de PC versie wel had zoals kinderen krijgen en leeftijdsfases. Dat is opzich wel jammer maar het bederft het hele spelplezier beslist niet omdat er zoveel andere dingen zijn die wel leuk zijn in de Console versie! Ik ben nu bezig met het speltype Verhaal.

Image

Hier zie je mijn voortgangbord van wat ik al heb vrijgespeeld in het hele spel. Mijn eigen Sim heeft een carrière in de loopbaan ordehandhaving. Op het hoogste niveau. Dus hij verdient lekker veel geld maar is na een dagje hard werken wel erg moe en smerig maar daar heb ik dan weer van die grote slaapcellen voor gekocht (die de aliëns normaal gebruiken) en je hygiëne balkje gaat er ook van vooruit als je daar in zit. Ik denk: hoe verder je in het spel komt, hoe duurdere dingen je nodig bent. Tenminste, zo is het bij mij wel en je speelt natuurlijk ook steeds meer vrij. Ik heb alle voorwerpen trouwens al vrijgespeeld zoals je kunt zien op het plaatje hierboven. Over het hele spel ben ik nu op 58%.

Image

En een Sim is geen Sim zonder behoeften zoals de Sims kenners wel weten. Daar draait het voor een groot gedeelte ook om in deze De Sims 2 versie. Wat je doet met hun behoeften beïnvloed het humeur. Het bekende kristalletje boven hun hoofd staat vanaf de eerste Sims al symbool voor het humeur van je Sim (Groen is goed gehumeurd en rood is slecht gehumeurd). Ook is het een aanwijzing voor welke Sim je geselecteerd hebt. In de koopcatalogus word bij elk voorwerp aangegeven welke behoeften die vervult of welke vaardigheden die traint. In de koopcatalogus staan dat soort voorwerpen overal verspreid. Alleen voorwerpen voor vaardigheden staan netjes onder één tabblad.

Image

Hier zie je Rod (rechts) met een aliën praten. Deze interactie heet ‘Gezellig doen’. Dit is een manier van socialiseren wat wel veel van De Urbz af heeft. In De Urbz deed je het voornamelijk voor je reputatie, hier doe je het voor je socialiteit en vrienden die je nodig hebt.

Image

Even later was Rod aan het ‘Gezellig doen’ met Fientje. Deze twee Sims kennen elkaar al goed en hebben een goede band met elkaar (vriendschap = 93). Rod en Fientje ken ik al vanaf het begin van het verhaal maar spelenderwijze leer je ook veel nieuwe Sims kennen. Goed bevriende Sims kunnen andere interacties in ‘Gezellig doen’ dan Sims die elkaar totaal niet mogen of elkaar nauwlijks kennen (elke relatie bouw je op vanaf 0). Als Sims verliefd op elkaar zijn heb je bijvoorbeeld ook weer andere interacties.

Image

Hier zie je het pauzemenu met 7 verschillende menuopties.

Verlangens & angsten, hier kun je de verlangens en angsten van de geselecteerde Sim bekijken. Deze moet je vervullen om verder in het spel te komen. Naast verlangens vervullen kunnen angsten ook je te baas zijn en uitkomen. Vervullen van gouden verlangens brengt je meestal naar een volgende locatie.

Voortgang, als je hier heen gaat kun je het voortgangsbord bekijken wat ik op screen 2 van deze special al liet zien dus dat heb ik al uitgelegd.

Carrière, vaardigheden & persoonlijkheid, net als in de PC versie kan je Sim een baan hebben en daarin promoveren. Onder Carrière in het pauzemenu kun je zien welke baan de geselecteerde Sim heeft en wat hij of zij allemaal moet doen om te kunnen promoveren (bijvoorbeeld vrienden en vaardigheden erbij scoren). De vaardigheden zijn: koken, techniek, charisma, lichaam, inzicht, creativiteit en schoonmaken. Er zijn 10 niveau's bij elke carrière, je begint bij niveau 1 en hebt vrienden of vaardigheden nodig om hoger op te komen. Er zijn ook 10 verschillende carrière's waaruit je kan kiezen. Hoeveel carrière's en promoties je hebt vrijgespeeld kun je ook weer zien op het voortgangsbord. Sims kunnen ook een verlangen hebben om een baan te hebben in een bepaalde carrière. En tot slot van deze menuoptie, met persoonlijkheid bedoelen ze welk sterrenbeeld je Sim heeft en hoe die verder is.

Relaties, hier kun je zien welke Sims de geselecteerde Sim ooit eens ontmoet heeft en hoe goed of slecht de relaties zijn.

Koopcatalogus, dit spreekt voor zich: hier kun je stoelen, bedden, keuken apparatuur, tafels, aanrechten, spoelbakken, tv's, stereotorens, flipperkasten, lampen, schilderijen, beelden, spiegels, vaardigheidsvoorwerpen (waarmee je aan je vaardigheden kan werken) en meer kopen. Ook kun je hier je spullen weer verkopen!

Bouwcatalogus, dit spreekt ook voor zich: hier kun je muren, hekken, behang, verf, hout, tegels, linoleum, deuren, ramen, open haarden, bloemen, planten, bomen en meer kopen.

Spelopties, hier kun je het spel opslaan of stoppen met spelen. Geluidsinstellingen, vrije wil, camerabesturing en dat soort instellingen kun je hier ook wijzigen.

Image

Elke locatie in De Sims 2 console versie is uniek. 16 prachtige werelden: filmstudio, beachlife, een huis tegen een bergwand, cruiseschip, leven onder water, ravijnen en nog meer prachtige werelden waarin je je begeeft tijdens het spelen. De omgevingen (tijdens dat je op een kavel bent) vindt ik er veel beter uitzien dan de omliggende huizen in De Sims 2 Nachtleven op de PC. Ook hoe de makers van dit spel op dit plaatje hierboven het beschikbare bouwgebied van een cruiseschip hebben uitgezet is fantastisch gedaan!

Image

Wat ook heel leuk is aan de Console versie is de manier waarop je Sims lopen wanneer ze vermoeid zijn of nodig naar het toilet moeten. Links zie je iemand die erg moe is en rechts iemand die nodig naar het toilet moet.

Image

Image

Je Sim kan een baan zoeken in de krant of met de computer. Elke Sim begint met een carrière in niveau 1 en je kunt 9 keer promoveren. Om te kunnen promoveren moet je voldoen aan de vereiste vaardigheden of vrienden. Humeur speelt ook een belangrijke rol in het promoveren want slecht gehemeurde Sims maken weinig kans op promotie.

Image

In de console versie van De Sims 2 hebben we ook te maken met genen. Als je een nieuwe Sim aanmaakt zie je potretten aan de muur hangen van ouders en grootouders van de Sim die je aanmaakt. Het uiterlijk kun je tijdens het spel aanpassen maar het geslacht, de huidskleur en de vorm van lichaam en hoofd kan je tijdens het spelen niet meer veranderen dus denk daar tijdens het aanmaken van een nieuwe Sim goed om! Haarstijl, outfit en accessoires kun je tijdens het spelen wel allemaal veranderen als je actie op een kledingkast doet. De kledingkeuze in dit spel is ook erg uitgebreid, je hebt veel kledingstukken waaruit je kan kiezen. Daarnaast kun je bij de meeste kledingstukken ook nog het soort materiaal kiezen en op welke manier die gedragen wordt. Zo kan elke Sim z'n eigen modieuze stijl hebben.

Meer heb ik er niet over te vertellen dus mijn special is hier tot een einde gekomen. Ik heb jullie wat meer over het spel kunnen vertellen en hoop dat jullie het een leuke special vonden.

Copyright © 2006 WillemSV. Deze special mag niet worden gekopieerd zonder mij toestemming.
WillemSV

Bob & Betty's New Neighbor
182 Posts
Post
mooi verslag willem nu weet ik ook hoe het spel op de xbox is zelf heb ik de gamecube maar heel veel verschil zit er niet zo op.Maar :clap: voor je verslag ik zou het niet beter kunnen

Groetjes violetje

Mortimer Goth's Distant Cousin
701 Posts
Post
mooi verslag willen hoe lang is ie al uit meschien ga ik hem ook koppen
Image
Last.fm - Facebook - Hyves

"Iemand met dyslectie niet op een forum laten is precies hetzelfde als iemand met een rolstoel niet over het voetpad laten rijden."
© Jeffrey

User avatar
Bella's Best Friend Forever
1061 Posts
Post
Ik had hem op de release gekocht dus dan weet je het wel. ;)

En dank jullie allemaal. :)
WillemSV

Team Llama
412 Posts
Post
leuke special. vind het leuk dat je ook plaatjes hebt van de menu's dat zie je meestal niet.
meeste mensen vinden geef mij het spel maar :twisted: :P
Image

User avatar
Bella's Best Friend Forever
1061 Posts
Post
Dank je Tales.

En misschien voeg ik nog wel een paar foto's toe maar dan moet ik die eerst verkleinen en uitknippen. ;)
WillemSV

SNW Webmiss
14292 Posts
Post
Tof verslag Willem :D Bedankt dat je het op het forum heb gepost! :D

Ik ga binnenkort een verslagje erover maken, van de GameCube versie.. Heb momenteel weinig tijd om het te spelen dus ik kom er niet echt aan toe. Maar ik moet ook de PSP reviewen, dus ik loop een beetje achter :p


  • Stats
  • Who is online

    In total there is 1 user online :: 0 registered, 0 hidden and 1 guest (based on users active over the past 5 minutes)
    Most users ever online was 97 on Jun 05, 2013 4:06pm

    Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron