Gewoon oud spul dat we nog niet willen weggooien!

Forum Regels [Nederlands/Dutch]

SNW Webmiss
14292 Posts
Post
Image The English translation of these rules can be found here.

Aangezien ik het zo druk heb met alles op de sites, heb ik eigenlijk helemaal geen tijd om dingen te schrijven zoals regels. Maar het is een forum en ondanks dat de mensen die hier nu al zijn de basisregels van SNW heel goed kennen, denk ik toch dat ik er beter aan doe om ze hier weg te zetten voor de "newbies" die spoedig lid zullen worden.

BBcode
Gebruik niet onnodig veel BBcode! Gebruik BBcode alleen op specifieke dingen. Dus niet zoals dit, omdat het toevallig mogelijk is! Oké? Dank je!

Smilies/Emoticons
1. Reply niet met alleen maar een (of meerdere) smilies, en dus zonder tekst. Smilies zijn bedoeld als toevoeging.
2. De smilies die je hier ziet zijn voornamelijk door mij gemaakt (of opnieuw gestyled). Gelieve niet elders kopiëren of gebruiken! Ik heb uren eraan gewerkt.

Afbeeldingen
Dit forum is geschikt voor alle leeftijden en alle mensen van over de hele wereld. Dat houdt in dat je dus geen aanstootgevende, discriminerende, naakt/pornografische afbeeldingen en foto's kunt weergeven hier. Ik heb zelf een kind, en sommige van onze leden die hier komen zullen ook kinderen hebben, of zelf nog kind zijn. Hou dat in je achterhoofd!

Hotlinking
Niet hotlinken vanaf andere websites tenzij je daar toestemming voor hebt! Weet je niet wat hotlinken is? Ga dan hierheen.

Sigs (onderschriften) en Avatars
Je kunt een avatar en een plaatje als sig gebruiken op de forums (en website). De maximum toegestane grootte voor een sig (onderschrift) is 500x150px, maximum voor een avatar is 150x150px. Onze teamleden behouden het recht om ten alle tijde deze items uit profielen te verwijderen als je je niet aan deze standaarden houdt.

Interpunctie
het is heel belangrijk hoe zou jij het vinden als we al onze posts op deze manier zouden typen zonder hoofdletters en zonder interpunctie tekens dat is vreselijk he dus gebruik interpunctie oke dank je

Geen MSN/Br33z4h/l33t taal
Voor diegenen die niet weten wat deze termen inhouden, Br33z4h is een irritante schrijfwijze in Nederlands/Vlaams, gewoonlijk populair onder tieners. zE tYPeN z0al5 dIt. Dat is gewoon irritant en het kost veel meer tijd voor jou om het te moeten typen en meer tijd voor ons om te lezen. Doe het gewoon niet, daarmee bespaar je ons een hoop tijd. Hetzelfde geldt voor MSN taal (alles in afgekorte, chat achtige stijl typen. Ik wil bijvoorbeeld graag dat mensen me aanspreken met 'jij' in plaats van 'jYi')
Begin Trouwens Ook Niet Elk Woord Opnieuw Met Hoofdletters. Het is irritant om te lezen. Niet doen dus.

Wees aardig tegen andere (team) leden
De teamleden behoor je met respect te behandelen. Zij werken hier voor niks, om te zorgen dat jij het hier goed naar je zin hebt. We willen dat onze members elkaar als normale mensen behandelen. Als je het niet met iemand eens bent, wil dat nog niet zeggen dat je ruzie moet gaan schoppen.

Linken naar externe sites
Door problemen die we in het verleden hebben gehad, staan we het niet langer toe voor leden om naar andere sites te linken vanaf het forum, tenzij daar een heel goede reden voor is. Je mag natuurlijk je eigen website in je sig (onderschrift) en in je profiel invullen. Maar ik wil geen spam topics hier op het forum. Er zijn enkele uitzonderingen, zoals een Twitter topic, Flickr topic, Plurk topic, MySimPage, MySporePage topic etc. En natuurlijk, als je interessant nieuws ergens vandaan hebt, dan moet je zelfs ernaar linken.
UPDATE: We hebben nu ook een Spam Lounge, waar je jouw fansite/kanaal mag promoten. Maar alleen als je 50 of meer posts hebt, en niet meer dan één topic per site.

Het forum schoon en netjes houden
1. Gebruik de zoekfunctie voordat je een nieuw topic opent, er bestaat wellicht al eenzelfde soort topic!
2. Niet dubbelposten. Hiermee bedoelen we dat je niet in hetzelfde topic exact hetzelfde moet posten. Ook niet in meerdere topics. Als je een probleem hebt, zal er iemand zijn die je te hulp schiet. Maar je moet wel geduldig zijn. We zijn menselijk met 'echte' levens buiten het Internet! Ja, echt!

Topics bumpen
We vinden het niet leuk als mensen oudere topics die niet langer nuttig zijn gaan bumpen. Er zijn wat uitzonderingen, zoals forum spelletjes en dergelijke.

Offtopic
Probeer ontopic te blijven. Offtopic betekent dat je in een bepaald topic praat over iets heel anders dan waar het onderwerp over gaat.

Geen onzinnige posts
Wanneer iemand iets vraagt en je weet het antwoord niet, antwoord dan niet met "Ik weet het ook niet". Dat heeft geen nut. Je helpt er de persoon die het vraagt niet mee en het voegt enkel een nutteloze post toe (wat uiteindelijk op de lange termijn ervoor zorgt dat het forum onoverzichtelijk raakt).
We zijn ook geen fan van een-woord-posts, met hier en daar een uitzondering (Forum spelletjes en dergelijke zijn gewoonlijk een-woord-topics).

Gebruik een duidelijk onderwerp/topic titel!
Roep niet "HELP!" of "Hoe moet dit" of "Grrrrr" als je een nieuw topic post. Wees duidelijk in je topic titel. Op die manier kunnen mensen makkelijker zien waar je topic ongeveer over gaat. Het is behoorlijk frustrerend als we een forum vol topics hebben met onduidelijke titels. Het is gewoon onmogelijk om al die topics door te lezen, dus kies een fatsoenlijke titel!

Gebruik de forums, vermijd privéberichten!
We willen heel graag dat mensen hun vragen, ideeën en opmerkingen op het forum posten. We hebben dit forum geopend zodat mensen hun ideeën kunnen delen en om hulp kunnen vragen aan andere spelers. Dus probeer privéberichten te vermijden! Privéberichten zijn voor privézaken, niet voor dingen die we op het forum ook kunnen oplossen.

Niet het privéberichten systeem misbruiken!
1. We willen geen spam via pm's (pm = private message = privé bericht).
2. Als je toch spam krijgt via pm's, stuur de pm dan door naar Rosana!
Niet iedereen vind het prettig om privéberichten te ontvangen, onthou dat als je iemand die je niet kent een privébericht stuurt.

We behouden het recht om ten alle tijde de forumregels aan te passen of te veranderen.
Deze regels zijn opgesteld om de forumbezoeken voor iedereen (dus ook voor jou) zo prettig mogelijk te maken.
Respecteer elkaar en veel plezier op het forum!

  • Stats
  • Who is online

    In total there is 1 user online :: 0 registered, 0 hidden and 1 guest (based on users active over the past 5 minutes)
    Most users ever online was 97 on Jun 05, 2013 4:06pm

    Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron